HAIO/Stagiair


HAIO

Onze praktijk is door het ICHO (Universitair Centrum voor Huisarts in Opleiding) erkend als officiële opleidingspraktijk. Zo werken wij mee aan de opleiding van toekomstige artsen.

HAIO staat voor HuisArts In Opleiding. Dit is een afgestudeerde arts die na 6 jaar opleiding een aanvullende universitaire beroepsopleiding volgt in een huisartsenpraktijk. Deze opleiding duurt in totaal 3 jaar en is verplicht om als huisarts erkend te worden.


Als jonge, pas afgestudeerde huisarts beginnen werken is een grote stap. Er wordt immers heel wat van je verwacht, zeker in een boeiend, complex vak als huisartsgeneeskunde. En waar kan je dit beter leren dan in een huisartsenpraktijk.

Ook voor de praktijkopleider is het een positieve ervaring. Jonge krachten brengen immers verfrissende nieuwe ideëen mee en confronteren ons met de meest recente wetenschappelijke visie. De HAIO wordt ingeschakeld in alle aspekten van het huisartsenwerk. Hij heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en wachtdiensten. Dit alles gebeurt in overleg met de praktijkopleider. Daartoe is er dagelijks een rapportering gepland waarin elk consult besproken wordt.

Leren betekent een proces doormaken van kijken (observeren), zelf doen onder begeleiding (supervisie) tot volledig zelfstandig werken. Dit brengt met zich mee dat we af en toe samen een raadpleging of huisbezoek doen, met elkaar mee-kijken en mee-werken.

U hebt steeds de vrije keuze bij wie u terecht kan, maar de HAIO een kans geven loont de moeite. Uw specifieke vraag krijgt dubbele aandacht en met de HAIO verloopt de consultatie ook vlotter en kunt u dikwijls vlugger een arts bereiken.

Indien u nog vragen hebt, kunt u steeds bij ons terecht. Wij hopen zo vlot te kunnen samenwerken.


Stagiair

Stagiairs zijn studenten geneeskunde die in het kader van hun opleiding tot arts de dagelijkse praktijk komen volgen, en dit gedurende korte periodes in hun studietijd.

Zij volgen de consultaties van de arts en zijn uiteraard gebonden aan het beroepsgeheim. Wij hopen dat u hen wil helpen bij dit leerproces, maar u kan uiteraard steeds vragen om iets persoonlijk te bespreken met uw arts.